MASSAGES

MASSAGE

ontspanning voor lichaam en geest


De massageruimte is ingericht in de art nouveau orangerie. Vanop de massagetafel kijk je uit op een prachtige eeuwenoude parktuin.


We nemen ruim de tijd voor je behandeling. De behandeling start altijd met een kort gesprek zodat we de massage kunnen aanpassen aan jouw verwachtingen en noden (behandeling van stress of pijnklachten, vermoeidheid, emotionele blokkades, of gewoon lekker genieten ...).


Tijdens een ontspannende massage van het hele lichaam laten we jou helemaal tot rust komen, en helpen we je om je vitaliteit en evenwicht terug te vinden.


Warme ruimtes (25°) , warme handdoeken en verwarmde olie zorgen van bij de start van de massage voor een heerlijk geborgen gevoel. Sfeervolle verlichting, mooie muziek en etherische geuroliën helpen mee om de sfeer te creëren voor een uurlang pure verwennerij.


Zachte handen en respectvolle aanrakingen met volledige aandacht en concentratie versterken je welbevinden en de verbondenheid met je eigen lichaam.


We masseren je hele lichaam met zachte en diepgaande bewegingen en begeleiden je zo om je spanningen langzaam los te laten en je over te geven aan onze veilige handen.


Dat loslaten van spanningen kan gepaard gaan met zachtjes wegdromen, of met emotionele of energetische reacties ... maak je hierover vooral geen zorgen,  wij zijn hiermee vertrouwd en dit is jouw moment van pure ontspanning.


Na de massage dekken we je warm toe en mag je nog even blijven liggen om na te genieten en alle indrukken te verwerken.


Na afloop ben je weer volledig uitgerust en kan je vol nieuwe energie de dag tegemoet.10 REDENEN OM JE TE LATEN MASSEREN


Hippocrates verkondigde al dat een dagelijks aromatisch bad en een massage je gezondheid alleen maar ten goede komen. Massage is veel meer dan alleen een plezierige en ontspannende ervaring. Je spieren, huid en bloedsomloop hebben er lichamelijk ook echt baat bij. Er verschijnen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die de heilzame werking van een massage ondersteunen.


Lees de 10 redenen waarom massage meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct is.


Massage:


- geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.

- stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.

- verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.

- versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.

- verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.

vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.

- vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.

- vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormonen) wordt gestimuleerd.

- verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.

- laat je er beter uitzien, omdat de conditie van je huid (je grootste orgaan) beter gaat functioneren.

- Kortom, massages zijn effectief voor jouw algehele welzijn!


Door Irma Buenk van Touch Therapy. Ga naar www.touchtherapy.nl